persbericht 20180726 - WWGrou

Wereldwinkel Grou
Study
Ga naar de inhoud

26 juli 2018
Persbericht

Laat je verrassen door Fairtrade.
Zomer betekent drukte in Grou en meer aanloop in de Wereldwinkel. De inkoopgroep heeft daarom veel nieuwe spullen ingekocht. Het is de moeite waard om weer eens langs te komen voor deze prachtige handnijverheid en duurzame artikelen.  Ook voor de kerst zijn al weer prachtige artikelen ingeslagen.  Het is verrassend hoe er met simpele grondstoffen als vilt en metaal steeds weer nieuwe ontwerpen worden gerealiseerd. Soms uitbundig in felle kleuren maar ook gestyleerd in een grafische, bijna Escherstijl.

Ons assortiment, dat volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht wordt, levert bij verkoop steeds weer een kleine bijdrage aan een beter bestaan van kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Zij krijgen via Fairtrade een eerlijke toegang tot de Europese markt. Ze verdienen een leefbaar loon en kunnen daarmee investeren in de ontwikkeling van zichzelf en hun omgeving. Kinderen kunnen naar school, productietechnieken worden verduurzaamd en boeren kunnen zich organiseren. Fairtrade is vooruitgang!

Na de winter gaat Wereldwinkel  Grou noodgedwongen op andere voet verder. De groep medewerkers en de behaalde omzet wordt steeds krapper om zelfstandig een winkel draaiende te houden.   Voor de producenten blijft het van belang dat hun artikelen voor een goede prijs verkocht worden.  En we willen ook graag dat onze klanten makkelijk hun eerlijke inkopen kunnen blijven doen. In 2019 zullen we onze handelswaar bij andere winkels onderbrengen zodat de afzet behouden blijft.

======================================================================================
Informatie bij Jan Bouma 0566-624369 of ww@boukamp.nl
© 2018 Studio Greft
Winkel geopend:
dinsdag-vrijdag 13.00-17.30 uur
zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Terug naar de inhoud