Faitradegemeente Leeuwarden -2 - Wereldwinkel Grou

Grou
Ga naar de inhoud

Faitradegemeente Leeuwarden -2

Nieuws
Fairmeetingteam Grou

In 2015 heeft de werkgroep Fairtrade Leeuwarden zich volop ingezet om Fairtrade in Leeuwarden op de kaart te zetten. De drie wereldwinkels van de gemeente (Grou, Wergea en Leeuwarden) nemen actief deel aan deze werkgroep.

Afgelopen november heeft de werkgroep  ook de steun gekregen van de gemeenteraad en daarmee is de ambitie ontstaan om in 2016 de titel ‘Fairtrade gemeente’ binnen te behalen. Om de Fairtrade titel te  mogen voeren zijn er een aantal voorwaarden waar de gemeente aan moet worden voldaan. Zo moet er een minimum aantal bedrijven en organisaties Fairtrade producten aanbieden en gebruiken.

In 2016 zullen daarom diverse fairmetingteams op pad gaan om deze bedrijven en organisaties te vinden en te overtuigen. Ook in Grou willen we zo’n team opzetten. Daarnaast zoekt de werkgroep zelf nog versterking voor de coördinatie van activiteiten en de communicatie over de campagne.

Om die reden hebben we een drietal vacatures:

De werkgroep zelf heeft een facebookpagina: fairtradeleeuwarden.

Met het behalen van deze titel laat een gemeente zien actief een bijdrage te leveren aan het Fairtrade principe. Deze richt zich op het wereldwijd bestrijden van armoede, versterken van onderwijs en bevorderen van een beter milieu door het stellen van handelsvoorwaarden aan producenten en handelaren. De titel zou vooral Leeuwarden perfect passen in het voortraject van culturele hoofdstad 2018.  
© 2012 - 2017 Studio Greft
Terug naar de inhoud