Eerlijk eten - Wereldwinkel Grou

Grou
Ga naar de inhoud

Eerlijk eten

Nieuw in het assortiment
Kookboek Floortje Dessing (€ 24,95)
Tv-persoonlijkheid en wereldreiziger Floortje Dessing heeft speciaal voor de World Fair Trade Day op 9 mei het kookboek ‘Eerlijk Eten’ samengesteld. Gepassioneerde chefs en foodies schreven 80 recepten voor ontbijt, lunch, diner en verrassende cocktails en smoothies gebaseerd op eerlijke en duurzaam geteelde producten. Het kookboek wordt alleen bij de Wereldwinkels verkocht. Een deel van de opbrengst van Eerlijk eten is bestemd voor een kinderdagverblijf op een fairtrade theeplantage in Sri Lanka.

Doorbraak van eerlijk eten
Eerlijk Eten neemt de lezer in tachtig smaakvolle en eenvoudige recepten mee in de wereld van fairtrade. Floortje Dessing: “Het eerlijke eten is echt aan het doorbreken. Er is steeds meer belangstelling voor kleinschalige, ambachtelijke gemaakte producten. Mensen eten minder vlees en geven de voorkeur aan verse groenten van het seizoen. Dit kookboek laat zien hoe je met mooie, eerlijke ingrediënten iets lekkers op tafel zet. We hopen dat het mensen inspireert om bewuste keuzes te maken bij het doen van inkopen. Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn. Maar als er een mooi verhaal achter zo’n product zit, smaakt het waarschijnlijk nóg beter.”

Stemmen met je vork
Alle 80 recepten in Eerlijk Eten zijn geschreven door gepassioneerde Nederlandse chefs en foodies, zoals kookboekenschrijfster Lisette Kreischer, onder meer bekend van ‘The Dutch Weedburger’. Ook worstmaker Samuel Levie schreef speciaal voor Eerlijk Eten een aantal bijzondere recepten, zoals een hazenpastei met cacao en kedgeree met makreel. In ieder recept is tenminste één fairtrade ingrediënt verwerkt. “We krijgen iedere dag de kans om te stemmen met onze vork. Dit boek is een extra reden om te kiezen voor fair”, zegt Levie.


© 2012 - 2017 Studio Greft
Terug naar de inhoud