Dopper - Wereldwinkel Grou

Grou
Ga naar de inhoud

Dopper

Nieuw in het assortiment

Dopper in onze winkel
Sinds enkel maanden verkopen we de Dopper in onze winkel.

Een product dat geen Fairtrade artikel is maar toch goed bij ons past.
We hebben hem in vijf kleuren (rood, groen, blauw, roze, wit) en in  roestvrijstaal en de verkoop gaat als een tierelier.

Waarom Dopper in de Wereldwinkel?


1. Kraanwater moet ons favoriete drankje worden!. Kraanwater is calorieloos, duurzaam en zuiver. Een glas water uit de kraan lest je dorst voor 100% met 0 calorieën voor ongeveer 0 cent. Kraanwater is heel zuiver, het moet zelfs aan strengere eisen voldoen dan mineraalwater.   De Dopper is niet alleen een flesje, maar ook een initiatief om kraanwater te promoten Koop je een Dopper, steun je die activiteiten ook. Onze winkel is bij Dopper aangemeld als bijtappunt voor kraanwater.

2. Dopper verkleint de plastic berg!
Er worden per dag, alleen al in Nederland, minimaal 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Er drijft een eiland aan plastic afval in de oceanen ter grootte van Frankrijk en Spanje. Daar komt nog bij, dat er voor 1 flesje water nog eens 1 liter water en een kwart liter olie nodig is.
De Dopper  is voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled en duurzaam materiaal, vrij van schadelijke stoffen. Hup, zo de vaatwasser in of gemakkelijk schoon te maken met een afwasborstel.
 
3. De Dopper steunt waterprojecten van Simavi in Nepal
Dopper steunt deze waterprojecten via Stichting Dopper Foundation. Van de verkoopopbrengst van Dopper gaat 10% naar de Dopper Foundation. De Dopper Foundation investeert de helft van al haar inkomsten in waterprojecten in Nepal. Het geld gaat naar de locale partners van Simavi. Er worden  onder andere waterpompen en veilige sanitaire voorzieningen van aangelegd. Voorlichting en opleiding zijn ook belangrijk. De dorpsbewoners moeten het belang van schoon water begrijpen en de nieuwe systemen zelf onderhouden. Moeders krijgen daarbij extra aandacht, omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.

© 2012 - 2017 Studio Greft
Terug naar de inhoud