Cerro Azul - Wereldwinkel Grou

Grou
Ga naar de inhoud

Cerro Azul

Nieuw in het assortiment

Cerro Azul zorgt voor variatie

Sinds kort hebben we de nieuwe lijn noten en fruit van Cerro Azul in de schappen. We starten met dadels uit Tunesië, gedroogde mango’s uit Burkina Faso en pinda’s uit China. Als het goed loopt kunnen we het Greenage-assortiment uitbreiden met cashewnoten en ananas.
Ook breiden we ons assortiment van Eswatini Kitchen uit. Naast currysaus en mangochutney nu ook ananasjam en marmelade. De producten worden gemaakt in Swaziland van verse vruchten, zonder conserveringsmiddelen en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Doel van Eswatini is   om werk te creëren voor werkloze vrouwen en een afzet te bieden voor producten van kleine boeren. De opbrengsten zijn bestemd voor het sociaal programma voor kansarme kinderen. Men begon met 5 vrouwen en nu, anno 2014,   werken er 35 vrouwen, hebben 300 mensen dankzij Eswatini Kitchen een bestaanbaar inkomen en profiteren 2000 kansarme kinderen van de activiteiten.
Cerro Azul richt zich met haar producten speciaal op de Wereldwinkels. Daarvoor zoekt ze naar levensmiddelen die wat extra’s hebben. Altijd Fairtrade, meestal biologisch en van bijzondere kwaliteit. Zo leveren ze ons ook glutenvrije noedels en sulfietvrije wijn.  De producenten waar Cerro Azul van afneemt zijn vaak te klein om aan  supermarkten te leveren. Via Cerro Azul en Wereldwinkels kunnen ze toch exporteren.


© 2012 - 2017 Studio Greft
Terug naar de inhoud